Koffiesoorten - 15 Verschillende soorten koffie op een rij
Hoe koffie proeven? Leer hier de basis.
Koffie BelevingsCentrum Arnhem: Ruik, Proef en Beleef!
Koffiebranderijen in Nederland met webshop op een rij
Donker & Intens - Nicaragua 250 gr - Espresso Roast - Bosbrand Koffiebonen
Koffiebonen roosteren en het effect op smaak en aroma - Perk Coffee Singapore | Great Journey
Koffie WikipediaNot Bad Coffee (+flavour wheel)Specialty Coffee AssociationWorld Coffee ResearchThe Art of Coffee Tasting, Part OneThe Art of Coffee Tasting, Part Two
Gebruik lichtere braadstukken. Roosteren is eigenlijk een zacht brandproces, maar te veel hitte kan de delicate verbindingen die de koffiesmaak bevatten beschadigen en het smaakprofiel van het brouwsel dat die bonen produceren dof maken. Licht branden zal koffiebonen niet naar hun breekpunt duwen.
Brouw uw batches nauwkeurig. U kunt uw eigen specificaties kiezen, maar deze consequent toepassen. Gebruik dezelfde maling voor elke koffie, dezelfde verhouding van water tot gemalen koffie en dezelfde zettijd en/of methode.
Kies die brouwmethode zorgvuldig. Niet iedereen is gelijk geschapen! We houden van een Franse pers met een grove maling vanwege het vermogen om meer van de smaakvolle oliën uit onze bonen te halen en het ontbreken van een papieren filter, wat de smaak kan beïnvloeden.
Gebruik gefilterd water. Mineralen, chloor, fluoride en andere dingen die vaak in onze watervoorraad aanwezig zijn, kunnen de smaak van de koffie die we brouwen veranderen en niet ten goede. Filtratie houdt deze indringers uit uw kopje voor een schonere, duidelijkere koffiesmaak.
Smaak van glas of keramiek. Geen schuim, metaal of papier alstublieft! Zoals het geval is met het water dat we gebruiken, kunnen deze laatste materialen de smaak van je brouwsel beïnvloeden. Houd het puur!