Ketels

Espresso is koffie die bereid wordt door een kleine hoeveelheid heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffie te persen. 
Het verhitten van dat water geschiedt van oudsher in een ketel, maar tegenwoordig ook met een zogenaamd thermoblock.
Naast het hete water voor de koffie (+/ 95 ℃) is er over het algemeen ook een stoompijpje aanwezig voor het opschuimen van melk, de temperatuur daarvan is hoger dan 100 ℃.

Pompen

Espresso is koffie die bereid wordt door een kleine hoeveelheid heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffie te persen.
De benodigde druk kan door een pomp of een hefboom worden gecreërd. De twee typen pompen werken via rotatie (draaien) of vibratie (frequentie van de netspanning).

Rotatie

rotary-pump

Vibratie

vibration pump

Hefboom

lever

Malers

Alle koffie in een kopje begint met gemalen koffie. Zelf bonen malen en direct daarna d koffie zetten geeft het smaakvolste resultaat. Alleen is de ene maler de andere niet en wordt het belang ervan zeker in het begin onderschat.

Conisch

conische burr

Vlak

vlakke burr

Mesjes

blade grinder